Contact  |  Blog  |  Downloads

Rechtsbijstandsverzekering: welke kies je?

Posted by jose at 12:17 PM on Dec 16, 2021

Share:


Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die je bij juridische problemen adviseert en  hulp biedt. Deze juridische problemen kunnen op meerdere vlakken voorkomen, bijvoorbeeld bij situaties zoals een verkeersongeluk, of bij ontslag. Op het moment dat dit soort problemen je overkomt, dan is het fijn om juridische hulp te krijgen. Een rechtsbijstandverzekering is dan erg handig om gebruik van te maken.

Wat kun je verwachten

Als je er bij een conflict met de tegenpartij niet zelf uit kunt komen en de afhandeling juridisch afgehandeld moet worden, dan heb je grote kans dat dit grote financiele en praktische consequenties heeft. Deskundig advies en ondersteuning kost tijd, en dus geld. Bij de keuze voor een rechtsbijstandverzekering kun je kiezen uit een of meerdere modules zoals werk en inkomen, verkeer en wonen en sociale wetgeving. Bij een rechtsbijstandsverzekeraar zal je juridische ondersteund worden door deskundigen en zal het de kosten dekken die de gerechtelijke procedure met zich meebrengt.

Verschillende aanbieders rechtsbijstandverzekeringen

Er zijn een groot aantal verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering aanbieden, die zowel overeenkomsten als verschillen vertonen. Je ziet vaak ook veel overeenkomsten tussen de maatschappijen en dat komt doordat veel aanbieders de uitvoering van de rechtsbijstand uitbesteden aan organisaties die hierin gespecialiseerd zijn, zoals DAS en ARAG. Maar er zijn ook grote verschillen tussen de pakketten die worden aangeboden en de modules die je kunt kiezen en de hoogte van de premie.

We helpen je door inzicht te geven en een keuze te maken

Wij merken vaak dat onze relaties door de bomen het bos niet meer zien. Wij nemen daarom in een persoonlijk gesprek met jou door welke zaken belangrijk zijn om te verzekeren. En welke zaken je eventueel ook zelf kunt betalen, mocht je iets overkomen.